Leverbaar vanaf half januari. .
Anemone blanda is gemakkelijk te verwisselen met Anemone apennina, de blauwe anemoon. Het belangrijkste verschil is dat Anemone apennina wortelstokken vormt en Anemone blanda alleen knolletjes. De knolletjes w
Actie! 50 stuks voor €35,-
Hoogte 25 cm. Bloeitijd april - mei.
Aantrekkelijk vanwege het fraai gemarmerde blad en de elegante gele hangende klokjes. Geen zaadvorming. Vormt in de loop van de jaren mooie pollen met steeds meer bloemen. Meer informatie
Leverbaar vanaf half januari. .
Dit 25 cm hoge inheemse knolgewasje bloeit in maart en april met lichtlila gekleurde bloemtrosjes boven teergroen gevingerd blad. Doet het in de schaduw op alle grondsoorten.Verspreiding door zaad.
Variant van de winteraconiet afkomstig uit Irak en Afghanistan. De groene kraag onder de gele bloem is fijner, waardoor de bloemen mooier uitkomen. De bloemen zelf zijn in het begin ook iets ronder en bolvormiger. Heeft wat meer licht nodig dan de Europes
Deze extra grote Anemoon is stralend wit met aan de acheterkant een vleugje donkerrood. De beste grond is vochtig, humusrijk en matig voedselrijk. Onde
Het maarts viooltje bloeit normaal gesproken vanaf begin maart maar in een laat voorjaar kan het ook wel eind maart worden voor de eerste blauwe (geurende) bloempjes verschijnen. Het is een vast plantje dat zich door het vormen van bovengrondse uitlo...
Lenteklokjes bloeien direct na de sneeuwklokjes.
De plantjes zijn meestal iets forser dan sneeuklokjes en de bloemetjes zijn duidelijk te onderscheiden van sneeuwklokjes
doordat alle zes bloemblaadjes even lang zijn met een groene stip op de uiteinden.
Wit bloeiende wilde plant. Hoogte 20 tot 30 cm. Bloeitijd mei-juni. De plant vermeerdert via bolletjes en maakt ook zaad. Het is een beschermde plant. Leuk voor verwildering in gras of onder loofhout.
Deze zonnebloem heeft, zoals de naam al doet vermoeden, hartvormige bladen die de steel wel lijken te omarmen. Hij doet het het best op een lichtvochtige humusrijke of leemhoudende grond. Veen...
Inheemse wilde plant die van mei tot diep in de herfst bloeit. De gele bloemen verschijnen in trosjes op 20 tot 30 cm hoogte. Verspreidt zich op bescheiden schaal uit zaad. Heeft bij ons een voorkeur voor warme droge plekjes in de zon.
De gulden sleutelbloem vormt net als de stengelloze sleutelbloem na verloop van tijd steeds grotere pollen.,
De bloempjes verschijnen in het late voorjaar en staan op ongeveer 25 - 35 cm hoge steeltjes.
In onze tuin verschijnen soms ook nieuwe plan...
De stengelloze sleutelbloem vormt pollen van zachtgroene bladeren met daartussen in het vroege voorjaar tientallen zachtgele bloempjes.
De pollen worden 10 - 15 cm hoog. Het is een stinzenplant. Dat wil zeggen dat hij te vinden is op buitenplaatsen....
De slanke sleutelbloem combineert het meer opvallende bloemetje de stengelloze sleutelbloem (P. vulgaris) met de bloeiwijze op een stengeltje van de gulden sleutelbloem (P. veris).
Vormt in de loop van de herfst prachtige gemarmerde bladeren.
In juni verschijnen de typische bloeiwijzen en in de nazomer heeft de plant een stengel met fel oranje gekleurde bessen.
Winterhard bolgewasje, bloeit van maart tot mei met lichtblauwe bloempjes op ongeveer 10 cm hoogte boven fris groen lintvormig blad. Kan zowel in de zon als half-schaduw, maar bloeit uitbundiger met meer zon. Vormt steeds grotere pollen.
Ook wel Napolitaanse cyclaam genoemd. Bloeit in augustus-september met witte of roze 20 cm hoge bloemen. Maar de plant is het hele jaar door aantrekkelijk vanwege het fraai getekende blad dat gedurende herfst t/m voorjaar aanwezig is.
Cyclaam van Coa (Oost- Cilicië). Niervormige bladeren met of zonder witte tekening. Iets kleinere bloemen dan de andere cyclamen soorten, variërend van wit tot magenta. Bloeit van eind december tot midden april.
Nauw aan de oosterse sterhyacint (Scilla siberica) verwant bolgewas. Afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en Klein Azië. Verwilder door zaad.
Bloeitijd: maart-april
Hoogte: 15 cm
Standplaats: zonnig tot halfschaduw
Grondsoort: vochtig maar niet na
Bolgewas afkomstig uit Siberië. Lid van de asperge familie. In Nederland voorkomend als stinsenplant. Verwilderd door zaad.
Bloeitijd: maart-april
Hoogte: 15 cm
Standplaats: zonnig tot halfschaduw
Grondsoort: vochtig maar niet nat, matig voedselrijk